luni, 20 ianuarie 2014

Ce este o cadere nervoasa? Cum se manifesta?

Traim intr-o lume moderna si ne bucuram de o viata mai usoara si mai placuta decat stramosii nostri, dar gandul de a pierde stilul nostru de viata si locul in societate se dovedeste a fi cea mai mare frica. Traim pentru a dobandi lucruri.

Cursa pentru a obtine mai multe bunuri decat persoana de langa noi, ne aduce in competitie si creaza conflicte intre noi. Atasamentul fata de un stil de viata meterialista, a estompat importanta familiei si a construirii relatiilor sanatoase. Aceasta cursa este instabila si in cele din urma duce la o cadere nervoasa.

Deci, ce este o cadere nervoasa?
Ea nu are o definitie medicala reala, iar acesta este termenul folosit de obicei de un medic, pentru a se referi la simptome legate de unul sau mai multe dintre:frustrare, stres, anxietate si depresie. Acest termen ajuta pentru a explica starea unei persoane, care nu pot participa in mod normal in viata lor de zi cu zi. Ei pot pierde interesul in viata lor, si primesc anxietate cu usurinta, sufera de atacuri de panica, dureri de cap severe, si pot actiona nervos. Persoanele afectate de crize nervoase nu traiesc episoade cronice, dar au nevoie de mai multa atentie si ingrijire.

Daca traiam in Evul mediu, cel mai probabil am fi vazut o practica de etichetare la orice persoana cu probleme psihice, ca fiind posedata de demoni. Acestia erau torturati si arsi ca vrajitoarele. Intr-o lume moderna, avem un pic mai multe cunostinte despre boli mintale, astfel incat persoana care sufera de o forma de conditii psihologice sau psihiatrice, pot conta cel putin pe intelegere de la oamenii din jur. In timp ce unii oameni pot atribui in continuare caderile psihice la demonii care poseda o persoana, cei mai multi dintre noi intelegem ca aceasta boala este rezultatul unor evenimente externe nefavorabile si conflice interne cauzate de diferite evenimente sau circumstante. Daca simtiti ca suferiti de o cadere nervoasa, va trebui sa cautati imediat ajutor. Iesiti afara cat mai curand posibil, deoarece starea devine si mai problematica atunci cand persista. Intensitatea caderilor psihice poate varia de la persoana la persoana. Uita-te pentru simptome comune ale caderilor psihice, daca tu sau cei dragi par sa sufere. Ei pot sa se izoleze pentru ca doresc sa se recupereze de la o situatie suparatoare, dar retragerea lor sociala este doar un indiciu ca ei au nevoie de ajutor. Astfel dispar emotiile si isi pierd interesul in lucruri si oameni. Viata isi pierde farmecul si aroma pentru ei. Lipsa de somn provoaca ameteala si nu se pot concentra pe munca, si astfel se prinde contur extrem de anxietate. Ei simt ca pot plange de cele mai multe ori, si doresc sa fuga departe, de tot. In cazuri severe, pot suferi de iluzii sau halucinatii.

De asemenea, pot aparea simptome fizice de caderi psihice, cum ar fi dificultatea in respiratie, dureri de cap, probleme stomacale, tremuraturi, ameteli, batai neregulate sau rapide ale inimii. Sunt sigur, ca o data cu recensiunea, si stresul in mod constant, numarul persoanelor care au trecut printr-o cadere nervoasa, va deveni si mai alarmanta. Voi vedea o crestere exponentiala a numarului de persoane care sufere de anxietate, legate de stres si depresie, si sistemul nostru de sanatate mintala pur si simplu nu poate sa se ocupa de aceasta crestere.
Caderile psihice sunt deosebit de periculoase in randul adolescentilor. Ei vad viata in alb si negru, si emotiile lor sunt deja de intensitate, ajungand astfel la o stare depresiva foarte usor. Ei pot deveni deprimati, la un pas de sinucidere, dupa esuarea exemenelor, dupa probleme familiale sau din respingerea sau intimidarea de catre colegi. Cel mai adesea, cauza nu este esecul in sine, ci incapacitatea de a gestiona insultele si criticile, care formeaza familia, prietenii si societatea.

Divortul poate fi un factor de asemenea. Oamenii stresati nu se adapteaza usor la schimbarile din viata lor, si viata fara un partener, poate fi o provocare dificila.

Evenimentele traumatice, inclusiv moartea celui drag, pierderea bunurilor dumneavoastra in unele catastrofe naturale, va pot testa de asemenea. Pierderea unor investitii, pierderea locurilor de munca, sau alte dificultati financiare, de multe ori duc la caderi psihice.

Modificare stilului nostru de viata, pentru a evita sau a reduce strestul, folosind tehnici de relaxare si tratamente psihologice, cum ar fi terapia de comportament, poate ajuta la remedierea unei crize nervoase si schimba modul de gandire cu privire la circumstantele vietii. Toata lumea stie ca nu stresul este cel care ne tortureaza, ci perceptia noastra de viata in conditii de stres. Noi suntem cei responsabili pentru reglementarea si modificarea gandurilor noastre.