luni, 31 iulie 2017

Pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru o viata mai relaxata

O viata relaxata si lipsita de stres este ceea ce isi doresc cele mai multe persoane, mai ales acum, cand din ce in ce mai multi oameni se simt stresati si simt ca nu mai au timp. Activitatile de zi cu zi, locul de munca, responsabilitatile si problemele care apar pe parcurs transforma o viata relaxata intr-una stresata.

Lipsa stresului inseamna foarte multa organizare si preocupare in acest sens. In continuare iti vom spune ce ai putea face pentru a avea o viata mai linistita si cu mai putin stres.

Introdu sportul in programul tau zilnic

Sportul are foarte multe beneficii, mai ales cand petreci 8 ore zilnic pe un scaun fara a face foarte multa miscare. Pe langa faptul ca te va face sa arati si sa te simti mai bine fizic, va avea efecte benefice si asupra starii tale de bine. De ce? Pentru ca in timp ce faci sport corpul tau elibereaza endorfine – hromonul fericirii, care iti aduce starea de bine. In plus, sportul te ajuta sa scapi de durerile de spate sau de migrene, care sunt foarte frecvente in randul oamenilor care lucreaza zilnic din fata unui computer. 


Organizeaza-te mai mult

Stresul vine odata cu foarte multe lucruri pe care trebuie sa le faci si cu responsabilitati importante. Invata sa te organizezi si sa iti prioritizezi activitatile astfel incat sa iti ramana putin timp pentru relaxare. Foloseste acest timp pentru a face sport, pentru activitati care te fac sa te simti mai bine sau chiar pentru activitati speciale de relaxare, cum ar fi yoga.
Un stil de viata organizat te va ajuta sa vezi lucrurile mai bine si sa iti folosesti timpul cat mai eficient. Daca ai un loc de munca ce presupune realizarea multor activitati, organizeaza-le. De cele mai multe ori stresul vine de la locul de munca, asa ca te sfatuim sa organizezi si activitatile pe care le faci aici.

Alege un stil de viata sanatos

Un stil de viata nesanatos, cu ore putine de somn, o dieta nepotrivita si lipsa sportului pot duce la un program haotic, care sa mareasca nivelul de stres. Creeaza-ti o dieta potrivita cu ajutorul unui medic nutritionist, fa mai mult sport, si, daca vrei sa ai mai multa energie, apeleaza la suplimentele alimentare. Acestea iti pot fi de mare folos daca ai un stil de viata sanatos. Ele iti dau de cele mai multe ori un plus de vitamine si nutrienti pe care nu ii poti lua doar din alimentatie.
Unul dintre cele mai importante vitamine ce poate combate stresul este magneziul. Un aport suficient de magneziu te va ajuta sa fii bine dispus si sa scapi de stres. In plus, te relaxeaza si te ajuta sa scapi de contractile musculare si carcei. Poti sa folosesti uleiul de magneziu pe care sa il pulverizezi direct pe piele si sa il masezi ulterior.  Pentru o absorbtie mai buna, cel mai bine este sa il folosesti dupa dus sau baie.


Tu ce faci atunci cand vrei sa te relaxezi si sa scapi de stres? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu