joi, 22 iunie 2017

Cum ne protejam pielea vara? Sfaturi utile de ingrijire

Toata lumea asteapta vara iar mersul la piscina, concediile si bronzul sunt “atribute intrinsece”. Cu totii asociem temperaturile ridicate cu ingrijirea pielii, nu-i asa?

Tocmai de aceea, multe femei se informeaza, citesc o multime de articole sau vizioneaza tutoriale care sa le ajute sa aiba o piele sanatoasa si stralucitoare pe timpul verii. Tocmai de aceea, am adunat in acest articol cateva informatii utile, pe scurt, despre cum poti trece cu brio peste vara avand o piele sanatoasa.

Demacherea te va ajuta intotdeauna sa ai o piele hidratata!

Demacherea este un pas important in procesul de ingrijire corecta a pielii fiind indispensabila atat dimineata cat si seara, chiar daca nu porti machiaj. Te va ajuta sa ai un aspect stralucitor, ferm si sanatos. Asta, cu atat mai mult cu cat in timpul noptii glandele sebacee secreta sebum care trebuie indepartat!



Protejeaza-te de soare! Petele, pistruii sau ridurile sunt doar cateva efecte ale expunerii indelungate la soare. Mai mult, daca te duci la piscina si nu aplici crema protectoare, exista un risc foarte mare ca pielea sa se irite sau sa te alegi cu cateva arsuri solare de toata frumusetea! Asadar, fii precauta si alege intotdeauna o crema cu factor de protectie mare, de preferat 50+! Iti vei multumi mai tarziu.
Tenul gras si cremele de plaja

Daca ai un ten gras, cu siguranta alegerea unei creme de soare potrivite iti va da cateva batai de cap. Nimanui nu-i place sa ii luceasca fata, nu-i asa? Tocmai de aceea, este indicat sa aplici de fiecare data inainte de plaja un gel de curatare special pentru tenul gras si apoi sa aplici creme solare cu textura lejera care sa nu iti incarce tenul sau sa il impedice “sa respire”. 

Iti mai dam un pont: in farmacii se gasesc si pudre care diminueaza producerea de sebum si aparitia acelui aspect uleios al pielii.

Foloseste cremele cu factor de protectie UVA si UVB cat mai mare! Astfel, vei preintampina aparitia petelor maronii sau a pistruilor. Foloseste masti din fructe pentru revigorarea tenului! Stropeste-ti fata cu o infuzie florala, cu apa de alun. O poti gasi la magazinele naturiste iar daca ai tenul deshidratat si ars de soare, o masca de capsuni cu smantana va fi o solutie extraordinara!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu