vineri, 14 octombrie 2016

Stilul scandinav: culori neutre si multa imaginatie

Stilul scandinav s-a facut cunoscut ca fiind un tip modern de design interior ce are multe componente usor de integrat si adaptat in orice locuinta. Cat de simplu este sa iti amenajezi locuinta in acest stil? Trebuie sa urmezi doar cativa pasi, dar de departe cel mai important lucru este sa ai o baza de cunostinte care sa te ajute in a lua cele mai bune decizii. De aceea azi ti-am pregatit o lectie despre culorile scandinave pe care trebuie sa le folosesti daca vrei sa ai o casa amenajata in stil nordic. Iata care sunt culorile pe care trebuie sa le utilizezi:

Alb


Scandinavii nu au parte de foarte multa lumina datorita pozitionarii geografice. Din acest motiv s-au folosit de cel mai simplu truc: au vopsit in alb tot interiorul casei. Foarte rar vei gasi pereti care sa fie vopsiti in tonuri de gri, iar asta doar pentru a aduce un accent intr-o camera mare. Peretii, usile si podeaua sunt de cele mai multe ori albe. Singurul dezavantaj al acestei caracteristici este ca orice imperfectiune se va vedea mult mai usor. Daca ai un copil mic, sau un animal jucaus nu stim cat de mult vei reusi sa pastrezi albul imaculat al peretilor si podelelor. De ce atat de mult alb? Pentru ca lumineaza orice camera si o face sa para mult mai incapatoare. Dupa ce ti-ai vopsit peretii si ti-ai ales podeaua si usile intr-o nuanta cat mai deschisa poti sa incepi sa iti mobilezi si decorezi casa cu produse scandinave TheHome.ro. Dar inainte de a face o alegere, trebuie sa stii ce culori ar trebui sa aiba aceste obiecte in stil nordic.


Tonuri de gri

Mobilierul poate fi alb, dar daca vrei sa il ingrijesti mult mai usor poti sa alegi cu siguranta tonuri de gri. E important si nu fie toate aceeasi nuanta, pentru ca nordicii nu tind spre imaginea imaculata si perfect echilibrata. Ei vor sa fie cat mai inventivi posibil si sa se foloseasca cat mai mult de multitudinea de tonuri a culorilor. Pe langa tonurile de gri, mobila poate fi si in nuante de crem sau alb unt. Cele din urma vor avea nevoie de obiecte de decor si accesorii care sa le scoata in evidenta.


Culori puternice

Credeai ca stilul scandinav se rezuma la un interior alb si lipsit de viata? Nimic mai gresit. Orice casa amenajata in aces stil va avea obiecte ce vor aduce contrast in camere. Cel mai preferat joc de culori este alb-negru, iar diferenta o fac modelele si tipurile de imprimeuri. Pe langa contrastul alb-negru, culorile vii cum sunt: rosu, verde, portocaliu, galben sau turcoaz isi pot gasi locul cu usurinta in orice interior nordic. Secretul este sa fie doar mici pete de culoare pe o panza alba, care este reprezentata de interiorul simplu.

Cam atat despre culorile stilului scandinav, spor la reamenajat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu