Ce face atat de special acest ulei este faptul ca poate fi utilizat atat in gastronomie cat si in ritualurile zilnice de infrumusetare. Marea majoritate a specialistilor, recomanda ambele variante de folosire pentru un maxim de rezultate.
Mai mult, cele mai recente studii merg mai departe, demonstrand beneficii precum detoxifiere, sanatatea inimii, a glandei tiroide, prevenirea cancerului sau scaderea in greutate.
In comert, uleiul de cocos se poate gasi sub mai multe forme: extra virgin, presarat la cald, rafinat fizic, presat la rece etc.
Si totusi, cum il consumam in bucatarie?
Ei bine, nu trebuie sa iti faci griji. Iata cateva idei simple si usoare menite sa te inspire:Daca vrei sa prajesti mancarurile, ia in calcul faptul ca uleiul de cocos Jeeva este o varianta mult mai buna care poate inlocui cu succes uleiul de floarea soarelui, rapita sau masline.
In general, legumele prajite in ulei de cocos sunt mult mai delicioase.
Iata ce poti incerca: pastai, mazare, cartofi dulci, varza chinezeasca, brocolli, conopida.
Incearca si tu!
#Mancaruri la cuptor
#Daca iti plac mancarurile la cuptor si mai esti si fan alimentatiei LCHF (faina de migdale, faina de cocos, alune, nuci si seminte etc), inlocuieste uleiul vegetal sau untul cu uleiul de cocos Jeeva.Poti face cartofi dulci sub forma de chips-uri (feliute subtiri, stropite cu ulei la cuptor pana devin usor maronii) sau orice alt tip de legume la cuptor: ardei copti, dovlecei, ceapa taiata sferturi etc.
Alege ulei de cocos Jeeva pentru femei insarcinate datorita proprietatilor antimicrobiene si astfel vei avea grija de noul membru al familia inca de la inceput!
#Cafeaua sau ceaiul sunt acum mai gustoase.
Obtine o cafea delicioasa, asemanatoare cu gustul cafelei cu lapte daca adaugi 1-2 linguri de ulei de cocos si mixezi cu un blender. Mai mult, adauga si cateva cuburi de gheata si deja ai un frappe!
Cateva idei extra:
1. Substituie ultul, margarina sau orice alte grasimi pe care le folosesti la gatit cu uleiul de cocos Jeeva. Este rezistent la temperaturi ridicate, avand ca punct de ardere 180 de grade Celsius. Poti oricand sa-l adaugi in salate, ceai, lapte sau in cafeaua de dimineata.2. Daca esti iubitor de shake-uri sau smoothies, adauga-l in shake-urile tale. Acesta va creste absorbtia de nutrienti, vitamine si proteine, completandu-le cu cele pe care deja le contine.
3. Consuma-l simplu, tartinat pe o felie de paine iar daca esti sportiv, poate inlocui cu succes energizantele.
Controverse si nu numai:
De-a lungul timpului uleiul de cocos a avut o reputatie proasta, fiind in mod gresit asociat cu acizii grasi.In ultima vreme, studiile au dovedit ca acizii grasi existenti in nuca de cocos nu sunt stocati in organism sub forma de grasime ci sunt convertiti in energie pentru celule.
Social proof: tensiunea arteriala, problemele cardiace si niveluri anormale ale grasimilor in sange sunt inexistente in cadrul populatiilor ce folosesc ulei de cocos in mod traditional.
Bon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu