luni, 6 februarie 2017

Fat-shaming, sau de ce femeile lupta pentru drepturi de baza

De cate ori ti s-a intamplat sa fii tratata diferit doar pentru ca ai cateva kilograme in plus? In societatea patriarhala de astazi, este un semn al slabiciunii sa fii o femeie grasa. Insa asta trebuie sa se opreasca aici. Spre deosebire de barbatii supraponderali care sunt priviti ca si cum kilogramenele in plus ii fac mai hazlii si mai simpatici, o femeie care arata asa va fi marginalizata si tratata in moduri din cele mai injositoare. Pentru ce motiv? Noi nu stim, insa luptam impotriva acestor porniri menite sa discrimineze in functie de gen.

Fii mandra de tine

Schimbarea vine cu mult efort si doar treptat, asa ca sa nu iti cresti asteptarile dintr-o data ca lumea te va trata in mod egal. Fii mandra de tine, de ceea ce esti si celebreaza-ti corpul si vitalitatea in toate modurile posibile. In conditiile in care marile publicatii de moda promoveaza doar fete foarte slabe, iar marile companii de alimente procesate dau din ce in ce mai multe oportunitati de gustari dulci si usoare, e de asteptat sa fie foarte greu sa iti mentii silueta. Daca ceea ce iti doresti este sa slabesti, foarte bine, fa asta! Daca esti increzatoare in felul in care arati iar stilul tau de viata se potriveste ca o manusa, fii mandra! Nu lasa pe nimeni sa iti spuna cum ar trebui sa iti traiesti viata.

Raspunde inapoi

Spune-le tuturor ca te simti perfect! Nu lasa pe cei care incearca sa te puna la pamant pentru ceea ce esti sa creada ca e in regula sa abuzeze de tine verbal. Raspunde inapoi si zambeste-le larg pentru ca tu esti frumoasa, tu esti tu si asta e cel mai important acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu