marți, 14 iunie 2016

Pasii esentiali pentru un concediu reusit

Am auzit foarte multe povesti in ultimul timp despre concedii care au esuat lamentabil din diferite motive. Acest fapt este cu atat mai trist cu cat asteptam sa plecam in concediu tot anul, deci este greu sa-ti permiti sa ratezi o vacanta din cauza ca n-ai fost atent la anumite detalii? Care ar putea fi cauzele pentru care un concediu poate esua?
Ei bine, aici sunt multe de discutat. De la alegerea destinatiei si mijlocului de transport pana la
alegerea lucrurilor de pus in bagaj, fiecare element pe care il poti controla poate fi important. Desigur, nu vreau sa pun foarte multa presiune pe tine, anxietatea nu ii prinde bine nimanui. Totusi, filosofic vorbind, fiecare alegere pe care o faci in perioada pregatirilor pentru concediu iti poate influenta radical vacanta, in bine sau in rau. Nu este cazul sa te sperii. Pentru ca acum citesti asta, sansele ca influenta sa fie pozitiva tocmai au crescut cu 2% si vor continua sa creasca pana la final.

1. Destinatia

Cel mai important lucru atunci cand pleci in concediu este destinatia. Asta dupa oamenii cu care pleci, dar aici tine strict de tine cu cine iti imparti vacanta. Destinatia tu o alegi sau impreuna cu alti prieteni, deci ai grija ca totul sa fie perfect inca de la inceput. Pe langa ofertele de cazare din diferite statiuni sau orase, nu uita sa arunci o privire si peste starea vremii.


2. Bagajul 

Bagajul este a doua ta casa atunci cand pleci in vacanta. Sau cel putin al doilea sifonier. Ai grija sa iei cu tine toate lucrurile de care ai nevoie si sa te gandesti din timp la situatiile neprevazute. Nu este insa bine sa fii nici foarte paranoic cu bagajele tale, deci nu-ti indesa toata garderoba in trolere. Cu siguranta nu vrei sa joci rolul lui Sisif in concediu.

3. Mijlocul de transport

Vehiculul cu care te vei deplasa poate juca un rol extrem de improtant in vacanta pe care o vei avea. Spre exemplu, daca te vei trezi inghesuit intr-o masina de dimensiuni reduse dar plina pana la refuz de oameni si de bagaje, s-ar putea sa nu te bucuri atat de mult de drum. Cu atat mai putin la intoarcere.Asadar, acestea ar fi principalele lucruri de care trebuie sa tii cont ca sa te asiguri ca ai un concediu reusit. Ca sfat bonus, nu uita sa iei cu tine si un jurnal de calatorie in care sa-ti notezi impresii si glumite specifice pe care sa le povestesti ulterior prietenilor. Concediu placut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu