miercuri, 24 august 2016

Ce se intampla cu pielea ta daca nu te demachiezi

Chiar daca zilele grele si lungi de munca te fac sa fii foarte obosita, tine cont ca in fiecare seara trebuie sa te demachiezi. Apa nu curata suficient impuritatile si urmele de machiaj, iar sapunul iti va usca excesiv tenul daca nu este creat special pentru acest scop. Iata ce se poate intampla cu pielea ta daca nu te demachiezi.

Pielea nu se mai regenereaza. La fel ca tot organismul tau, noaptea si pielea se relaxeaza si regenereaza dupa o zi in care a trebuit sa faca fata machiajului, impuritatiolor, prafului, poluarii si soarelui. De aceea seara tenul trebuie sa fie perfect curat, hidratat si tratat daca sufera de probleme dermatologice, cum ar fi acneea. Altfel, intervii in procesul de innoire al straturilor de piele si vei imbatrani prematur.


Risti sa ai probleme dermatologice. Acneea este o afectiune specifica adolescentei, dar daca faci un obicei din a nu te demachia inainte de somn este posibil sa te trezesti cu pori blocati si acnee peste noapte. Sebumul, machiajul si impuritatile pot face un ten normal sa aiba predispozitii acneice.

Iti pot cadea genele. Mascara, tusul si fardul de pleoape trebuie indepartate in fiecare seara. Genele devin mai rigide in special datorita mascarei si se pot rupe si cadea peste noapte. De asemenea ai grija ca o demachiere incorecta poate duce la aceleasi rezultate.

Pielea ta poate deveni iritata si sensibila. Un ten sensibil este predispus la roseata, iar daca nu o sa te demachiezi seara de seara ingredientele cosmeticelor pe care le folosesti, cum ar fi alcoolul, parfumul si conservantii, iti pot face pielea si mai sensibila cu zone rosii care se descuameaza.


Iti poti imbatrani pielea prematur. In special zona din jurul ochilor este foarte sensibila si predispusa la riduri si linii fine. Daca ai o mostenire genetica ce nu iti este de mare ajutor, aminteste-ti sa te demachiezi zilnic.

Pentru a completa rutina ta de ingrijire zilnica, foloseste produse speciale pentru demachierea ochilor si a fetei, potrivite tipului tau de ten. Este recomandat sa folosesti o crema care sa iti hidrateze profund pielea in timpul noptii si o crema speciala pentru ochi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu