marți, 10 iunie 2014

Manichiura permanenta realizata cu gel

De ce sa optam pentru o manichiura cu gel?
In primul si in primul rand ar trebui sa stim care sunt diferentele dintre o manichiura simpla si o manichiura permanenta. Manichiura simpla consta in ingrijirea unghiilor prin taierea si pilirea lor, urmata de curatarea pielitelor si lacuire – acest ultim pas fiind unul optional. In cazul realizarii manichiurii permanente lucrurile sunt ceva mai complexe, atat prin durata, dar si prin materialele si tehnicile utilizate. Inainte de a trece la modul in care se realizeaza, este util de mentionat ca femeile apeleaza in general la manichiura permanenta din diverse motive, cum ar fi: faptulca nu au unghiile rezistente (se rup repede, cresc foarte greu,etc.), datorita timpului pe care ilscutesc de a merge la un salon sau chiar stand acasa pentru a-si realiza o noua manichiura simpla, darmai ales pentrurezistentape care o au unghiile cu gel si durata lor mai indelungata.

 Realizarea unghiilor cu gel este un procesce dureaza aproximativ 2-3 ore – durata difera de la o manichiurista la altadarsi in functie de calitatea materialelor utilizate. Unghiile cu gel nu sunt nimic altceva decat un tip de unghie falsa, gelul fiind de fapt o substanta realizata dintr-un lichid monomer si polimer pudra.

Cele doua substante, o data combinate, formeaza gelulce are o consistentasi un aspect foarteapropiat de cel al unghiei naturale.
Pentru definitivarea realizarii unghiilor cu gel se apeleaza la doua tehnici: una este intarirea gelului “la cald”, cu ajutorul unui aparat ce emite lumina UV, iar cealalta este “la rece”, cu ajutorul unui activator de gel. Unghiile cu gel se pot purta in orice marime – atat lungi cat si scurte, dar si in orice forma – rotunde, patrate, ascutite sau perlate. Au un aspect natural, iar asupra lor se pot realiza orice fel de modele, se pot aplica diverse accesorii speciale sau orice fel de lac colorat. O manichiura binecunoscuta si foarte purtata inca de femei este cea de tip French, deoarce are un aspect foarte placut si ofera un aer feminin. Realizarea acesteia cu gel estefoarte obisnuita in saloanele de specialitate si alegerea ei te poate salva in orice situatie. Manichiura cu gel presupune si intretinerea acesteia, ce se realizeaza la 2-3 saptamani si este absolut necesara. In cazul in care o unghie s-a rupt, gelul se indeparteazasi se inlocuieste tot la salon. Costul acestei manichiuri este unul destul de ridicat darprezinta ample avantaje.