miercuri, 2 aprilie 2014

Cum sa iti demachiezi corect ochii

Pentru ca se spune, ochii sunt oglinda sufletului, trebuie sa aveti mare grija de ei. Cu atat mai mult cu cat sunt sensibili si supusi zilnic diversilor factori ce ii obosesc sau rideaza pielea din jurul lor.
Un procedeu intalnit zilnic la femei este acela de a se machia. Nimic rau in asta, numai ca trebuie intodeauna sa tineti cont de cum va poate afecta acest machiaj daca nu este aplicat corect sau inlaturat in totalitate si cu blandete.
Pielea sensibila din jurul ochilor trebuie tratata cat mai bine, la orice varsta pentru a nu avea de suferit. Daca nu-i acordati atentia pe care o necsita, aceasta se va rida, pata, ochii vor avea cearcane si in felul acesta oricat v-ati machia efectul de piele imbatranita nu va mai disparea. Dupa o zi intreaga petrecuta cu rimel, fard, tus sau dermatograf aplicat pe pleoape, seara, ata zona ochilor cat si tot restul tenului trebuie curatat si lasat sa respire.
Iata asadar ce aveti de facut pentru a va demachia corect zona ochilor:
Orice folositi pentru demachiere, dischete sau servetele, miscarea trebuie sa fie una circulara in sensul acelor de ceasornic. Aceatsa miscare previne umflarea ochilor in timpul somnului deoarece ajuta la circulatia sangelui.
Pentru a indeparta rimelul, in special cel rezistent la apa este nevoie de o miscare de sus in jos, tinand ochii inchisi, miscare efectuata cu blandete in repetate randuri. Nu insistati prin frecare apasata, deoarece pielea va avea de suferit iar rimlelul tot nu se va indeparta in totalitate.
Daca dupa demachiere au mai ramas resturi, folositi un betisor pentru urechi inmuiat in demachiant si stergeti zona ochilor, fara a freca. Nu flosit niciodata servetele, dischete sau betisoare uscate deoarece sutn suficient de aspre pentru a rida pielea din jurul ochilor.
Dupa ce demachierea a fost facuta in totalitate, spalati-va bine pe fata pentru a degresa tenul si aplicati o lotiune tonica urmata de crema hidratanta si in special in jurul ochilor o crema speciala.